‘Kies je toekomst’: onder die noemer stelt Groen-Lier&Ko haar programma voor. Dat doet het progressieve stadskartel aan de hand van een reeks online reportages waarin we Lierenaars uit de toekomst laten vertellen hoe Lier en Koningshooikt er in 2030 uitzien na 12 jaar bestuur door Groen-Lier&Ko.

Maak kennis met Hooiktenaars Rita (69) & Louis (73), Kristien & Bart (36) en Seppe (9) & Janneke (7): enthousiaste ambassadeurs van ‘kangoeroewonen’ en allen erg begaan met de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Koningshooikt.

Louis (73), Rita (69), Kristien (36), Bart (36), Seppe (9) & Janneke (7)

Eindelijk zijn Koningshooikt en Lier voor wandelaars en fietsers veilig met elkaar verbonden

Lier, juni 2030. ‘Kangoeroewonen’: wat tien jaar geleden haast exotisch klonk, is voor honderden gezinnen in onze stad vandaag een heel normale vorm van samenwonen. Ook over de ‘op en top’ verkeersveilige as tussen Koningshooikt en Lier geraken Hooiktenaars Louis (73) en Rita (69) haast niet uitgepraat.

Met z’n tweetjes leven in een landelijke woning die gebouwd was voor een gezin van acht: zonde van de ruimte, vonden we dat.” Aan het woord zijn Jef (73) en Rita (69), twee energieke senioren die als gevolg van een campagne van het Lierse stadsbestuur negen jaar geleden gecharmeerd werden door het concept ‘kangoeroewonen’. Samen met hun oudste dochter Kristien en haar echtgenoot Bart (beiden 36) vormden ze de ouderlijke woning in Koningshooikt om tot een kangoeroewoning. Seppe (9) en Janneke (7) werden er geboren en groeien er gelukkig op.