‘Kies je toekomst’: onder die noemer stelt Groen-Lier&Ko haar programma voor. Dat doet het progressieve stadskartel aan de hand van een reeks online reportages waarin we Lierenaars uit de toekomst laten vertellen hoe Lier en Koningshooikt er in 2030 uitzien na 12 jaar bestuur door Groen-Lier&Ko.

Emma (10), Thomas (21) en Louise (44) vertellen over hoe het fijn het is om te co-housen in een gezond, verkeersveilig en bruisend Lier.

Thomas (21), Emma (10) en Louise (44)

Emma kan vandaag door een netwerk van fietsstraten veilig met de fiets naar school

Lier, juni 2030. “Voelt zowel een kind van 8 als een overgrootouder van 88 zich goed bij de inrichting van onze stad?” Die vraag stelde het stadsbestuur zich de voorbije twaalf jaar consequent. Want een stad op maat van kinderen en senioren, is een stad waar het goed is om te leven. Thomas (21) en Emma (10) getuigen.

Stadsinbreiding en sociaal beleid, dat gaat hand in hand. Toch in de sociale en ecologische inbreidingsprojecten waar Lier sinds een tiental jaar een patent op schijnt te hebben. 20% van de wooneenheden krijgt er een sociale bestemming: sociale huurwoningen, maar vaak ook starterswoningen die jongeren kunnen betrekken tot ze 30 worden en de nodige spaarcentjes hebben om de stap naar de private markt te zetten.