‘Kies je toekomst’: onder die noemer stelt Groen-Lier&Ko haar programma voor. Dat doet het progressieve stadskartel aan de hand van een reeks online reportages waarin stadsgenoten vertellen hoe Lier en Koningshooikt er in 2030 uitzien na 12 jaar bestuur door Groen-Lier&Ko.

Qadir (25), Saima (22) en Fiza (anderhalf jaar jong) getuigen hoe zij als nieuwkomers in de armen werden gesloten door vele stadsgenoten.

Qadir (25), Saima (22) & Fiza (1,5)

Onze grote droom? Ooit zelf van start gaan met een bioboerderij in Koningshooikt!

Lier, juni 2030. Startend met niets een toekomst uitbouwen op 10.000 kilometer van je geboortestreek: het is een uitdaging die je niemand toewenst. Qadir (25) en zijn vrouw Saima (22), samen gevlucht van Soedan naar ons land, maken er nochtans het beste van. Een portret.

Landbouwers zijn ze beiden in hart en nieren, Qadir (25) en zijn vrouw Saima (22). Een steeds extremer worden droogte – de gevolgen van klimaatopwarming zijn allesverwoestend in Soedan – dreef hen er echter toe om samen op de vlucht te slaan. Op zoek naar vruchtbare grond en een veilige thuishaven. Hun dochtertje Fiza (vandaag 18 maanden jong) werd verwekt in een dorp op 100 kilometer van de Soedanese hoofdstad Khartoem, maar geboren in Lier: van een wondertje gesproken.