‘Kies je toekomst’: onder die noemer stelt Groen-Lier&Ko haar programma voor. Dat doet het progressieve stadskartel aan de hand van een reeks online reportages waarin stadsgenoten vertellen hoe Lier en Koningshooikt er in 2030 uitzien na 12 jaar bestuur door Groen-Lier&Ko.

Vandaag aan het woord: Lucas (47), misschien wel de bekendste en zeker meest duurzame wijnhandelaar van onze stad.

Lucas (47)

Schrijf maar op: ik ben een bakfietslierenaar

Lier, juni 2030. Geen wijnliefhebber in onze stad die Lucas niet kent: zijn neus voor goede wijn is befaamd, de bijhorende tapas die hij op tafel tovert overheerlijk, de bakfiets waarmee hij wijntjes aan huis brengt legendarisch. Welkom in de wereld van Lucas, succesvol ondernemer in de Lierse binnenstad.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat klanten elk bezoek aan mijn winkel telkens weer opnieuw als een fijne belevenis ervaren? Die vraag stel ik me omzeggens elke dag.” Aan het woord is Lucas (37), een Lierse middenstander die de lokale economie stevig mee in stand houdt. Wie zijn winkel in de Antwerpsestraat bezoekt, begrijpt meteen wat Lucas bedoelt. De muziek in de winkel is al even veelsoortig als de wijntjes zelf: Lucas koestert immers een passie voor traditionele muziek uit de landen waar het gros van zijn wijnen vandaan komen. Uiteraard kan je er wijn kopen, maar net zo goed kan je er een glas degusteren tijdens het nuttigen van een bijhorende tapasgerechtje: Lucas’ culinaire kunsten zijn immers al even vermaard als zijn neus voor lekkere wijn. En ook zijn degustatieavonden en wijncursussen zijn telkens een groot succes: Lucas is een geboren verteller, zelfs als niet-wijnliefhebber zou je er haast van genieten.